Koşulu geçmede büte girilir mi?
Sınav salonlarına cep telefonuyla girmek kesinlikle yasaktır. Final sınavını tamamlayamayan veya sınava katılıp “başarısız” (FF) veya “şartlı başarılı” (DD) veya “DC” (DC) notu alan öğrenciler için telafi sınavları düzenlenecektir. Telafi sınavına önceden kayıt yaptırmadan katılabilirsiniz.
Şartlı geçmede büte girebilir mi?
Gerekli şartları sağladığı halde final sınavında başarılı olamayan veya başarısız (FF) veya koşullu başarılı (DD) veya DC notu alan öğrenciler, bu dersten bütünleme sınavına girebilirler.
DC ile geçince büte girmek zorunlu mu?
DD ve DC notu alan öğrencilerimizin bütünleme sınavına girmelerine gerek yoktur. Ancak FF notu alan öğrencilerimizin ilgili dersten başarılı olabilmeleri için bütünleme sınavına girmeleri gerekmektedir.
Sorumlu geçince büte girilir mi?
Bu sınava katılım zorunlu değildir. Harf notu (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) ne olursa olsun, öğrencinin tekrar sınavına girmesine gerek yoktur. Öğrenci, başarısız olduğu veya sorumlu olduğu dersi telafi etmeme hakkına sahiptir.
Şartlı geçilen ders tekrar alınır mı?
Şartlı olarak geçilen, yani D1 ve D2 ile geçilen derslerin açıklaması, Ön Lisans ve Lisans Eğitim Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine dayanarak aşağıda verilmiştir. “Şartlı olarak geçilen dersler, istenirse eğitim süresi içerisinde tekrar alınabilir. Bu derslerin ilk yarıyılda tekrar alınması zorunluluğu yoktur.
Koşulu geçince ne olur?
Bir dersi koşullu veya koşulsuz geçerseniz ne olur? Bir dersi koşullu geçmek okul hayatı boyunca bir sorun teşkil etmez ancak mezuniyette koşullu geçilen dersler tekrar incelenir ve not ortalaması mezuniyet için yeterli değilse koşullu geçilen derslerin sınavlarına tekrar girmek gerekebilir.
Üniversitede şartlı geçme nasıl oluyor?
Bir dersten (DC) veya (DD) notu alan öğrenci şartlı başarılı sayılır. Bir dersten (FF) veya (FD) notu alan öğrenci o dersten başarısız sayılır. Yarıyıl Başarısı: GNO 2.
Bütünleme sınavına hangi öğrenciler giremez?
HAYIR. E, F1, D1 ve D2 notu olan öğrenciler bütünleme sınavına girebilir. Diğer öğrenciler bütünleme sınavına giremez. Katılsalar bile sınavları geçersiz sayılır.
Büte girince final notu ne olur?
Final notunu yükseltmek için bütünleme sınavına girmeyi talep eden öğrenci, bütünleme sınavına girmek zorundadır ve bu sınavda aldığı not geçerli olup, final sınav notu geçersiz sayılır.
DC büte kalır mı?
Final sınavına girdiğiniz bir dersin geçme notu DC veya DD ise; tekrar sınavına girmenize gerek kalmaz, gelecek yıl ilgili dersi tekrar alabilir veya şartlı geçmeyi düşünebilirsiniz (bkz. 2).
CC ile geçen büte girebilir mi?
Final notu CC ve üzeri olanlar bütünleme sınavına giremezler.
Büte kalmak mı alttan almak mı?
Yüksekte kalmak mı yoksa geri çekilmek mi? En alttan öğrenmektense yolda kalmak daha iyidir. Çünkü dersten kalırsanız, sadece sınava girerek dersi geçmeniz gerekir. Ancak, dersi daha düşük seviyede alırsanız, yaklaşık 14 haftalık bir süre boyunca derslere katılmanız ve ara sınavlara ve final sınavlarına girmeniz gerekecektir.
Şartlı geçilirse büte girilir mi?
DD veya DC notuyla şartlı geçen bir kişi bütünleme sınavlarına girebilir mi? Bütünleme sınavı hakkı yoktur. Bütünleme sınavlarına girebilmek için final sınavına girmeyenlerin final sınavı sonucunda FF, FD, FG harf notuna sahip olması gerekir.
Koşulu geçilen dersin bütüne girilir mi?
Ancak bu durumda, yeniden sınav notunun genel not üzerinde bir etkisi yoktur. Geçilen derslerin telafisi mümkün değildir: Geçilen derslerin telafisi mümkün değildir.
Şartlı geçme hakkı kaç tane?
Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Öğretim Programları Sınav Yönetmeliği’nin 3. Bölümünün 15. maddesinin 7-b fıkrasında: “b) DC: Şartlı olarak geçmiş sayılır. Öğrencilerin derece için tamamlamaları gereken tüm derslerden sadece altısı DC notuyla geçmiş sayılır.” ifadesi yer alır.
Hangi durumlarda büte girilir?
Başka bir deyişle, ikinci bir son şans verilir. Örneğin, final notunda en az 60 alması gereken bir öğrenci bunu başaramazsa, dersten kalır. Bu durumda, final notunu telafi etmek için yeniden sınav yapılır. Öğrenci yeniden sınavda 60 veya daha fazla puan alırsa, dersten geçer.
Koşulu geçme notu kaç?
Başarı derecesiHarf notuHam not aralığıKoşullu geçtiDC55-59Koşullu geçtiDD50-54BaşarısızFD40-49BaşarısızFF0-395 satır daha
Büte kalmak ortalamayı düşürür mü?
– Tekrar sınavından aldığınız not ortalaması, sınavdan önceki not ortalamanızdan düşük olabilir. Bu durumda tekrar sınavlarını dikkatli seçmelisiniz çünkü tekrar sınavındaki ortalamanız her zaman final notunuz olacaktır.
DD şartlı geçer mi?
Bir dersten AA, BA, BB, CB veya CC harf notu alan öğrenciler başarılı sayılır. DC ve DD notları koşullu başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olabilmesi için genel ağırlıklı not ortalamasının (GPA) en az 2 olması gerekir.