İçeriğe geç

Bedelli Askerliğe Nasıl Başvurulur

2024 bedelli askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

⦁ Sabit ücretli askerlik ücreti, ücretli askerlik başvurusu tarihinden itibaren iki ay içinde ödenmelidir. Tüm bu şartlar sağlandığı takdirde ücretli askerlik başvurusunda bulunabilir, yarışma ve sınıflandırma sürecine katılabilirsiniz. Başvurular e-devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden yapılabilir.

Bedelli askerlik başvurusu istediğin zaman gidilir mi?

Başvuruyu kendisi, eşi, birinci veya ikinci derece yasal yakınları, temsilcisi veya velisi adına, yılın son iş gününün mesai saati bitimine kadar yapabilir.

Bedelli askerliğin şartları nelerdir?

Ücretli askerlik hizmetine başlama şartları: Askerlik yaşına gelmiş olanlar, yaş sınırlaması olmaksızın fiili askerlik hizmetine başlamamış olmalı ve yoklama sırasında öğrenci olmamalıdır. Daha fazla makale…

Bedelli askerlik için gerekli evraklar nelerdir?

Ücretli askerlik hizmetiniz sırasında yanınızda bulundurmanız gereken belgeler arasında, her şeyden önce, nakliye belgesi yer alır. Cihazınızı teslim etmek için nakliye belgenize ihtiyacınız olacak. Ayrıca yanınızda kimlik kartınızın da olması gerekir. Ücretli askerlik hizmeti için, kimlik kartınızın ve gemi belgelerinin yanınızda olması yeterlidir.

2024 bedelli kaç TL?

1 Temmuz – 31 Aralık 2024 dönemine ait ücretli askerlik başvuru bildirimi. Ek ücret tutarı (aylık): 3.500 x 0,907796 x 1 = 3.

Bedelliye nasıl başvurulur e-Devlet?

Bu amaçla, Savunma Bakanlığı web sitesinde e-devlet üzerinden kayıt yaptırarak “Askerliğim” bölümüne katılım başvurusunda bulunabilirsiniz. Ziyaret için kayıt işleminin ilk adımını tamamladıktan sonra, muayene sürecini aile hekiminizle tamamlamanız gerekir.

2024 bedelli askerlik parayı yatırdıktan sonra ne zaman askere gidilir?

Ocak-Temmuz 2024 için artırılmış ücreti ödeyen herkes ücretli askerlik hizmetini gerçekleştirebilir. Askerlik hizmeti için görevlendirme tarihleri: 8 Şubat 2024. 7 Mart 2024.

Bedelli ücretini ödedikten sonra ne yapılır?

Kura sonucu bedelli askerliğe seçilemeyenlere, Silahlı Kuvvetlere başvuruda bulunduktan sonra ödedikleri tutar iade edilir. 6. Başvurunun yapıldığı yılın son iş gününde mesai saati bitimine kadar ödemelerini yapanlar, takip eden yıl askere alınmak üzere kura veya sınıflandırma işlemine tabi tutulurlar.

Bedelli askerliğe hangi aylarda gidilir?

Bedelli askerlik için göreve başlama tarihleri ​​Bedelli askerlik hizmetine tabi olanlar için göreve başlama tarihleri ​​şu şekildedir: 08 Şubat 2024. 07 Mart 2024. 18 Nisan 2024.

Askerlik müracaatı nasıl yapılır?

Askerlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı Askerlik Şube Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak veya e-devlet üzerinden tebligat ve hizmet tercihinizi yapabilirsiniz. Askerlik Şube Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak veya yoklama kaydı sızdırılmaması kaydıyla yoklamanızı yaptırabilirsiniz.

Bedelli askerlik ücreti internetten ödenir mi?

İlgili hizmetlerde “ÖNCEKİ Askerlik Hizmeti Tercih İşlemleri” sekmesine tıklarsanız, aşağıdaki sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu sayfada “Ücretli Askerlik Hizmeti Başvurusu” işlevini seçen kişiler daha sonra paralarını yatırabilirler.

Bedelli askerlik ücreti kredi kartı ile ödenir mi?

Bedelli askerlik ücreti kredi kartıyla ödenebilir mi? Evet, bedelli askerlik ücreti Ziraat Bankası, Vakıfbank veya Halkbank kredi kartlarından biriyle ödenebilir. Ancak kart limiti en az ödenecek askerlik ücretinin toplam tutarı kadar olmalıdır.

2024 askerlik celp dönemi ne zaman açıklanacak?

MSB’DEN SPOTLİGHT DÖNEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) yazılı açıklamasında; “Seçme ve sınıflandırma sonuçları 2 Ağustos 2024 tarihinde mükelleflere e-devlet üzerinden duyurulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir