İçeriğe geç

Sublimation baskı nedir

Sublimation Baskı Nedir?

Sublimation baskı, sıcak baskı tekniği olarak bilinir. Bu teknik, nesnelere fotoğraf veya diğer tasarımların baskısını uygulamak için kullanılan bir baskı tekniğidir. Tekniğin temel amacı, baskı mürekkebi veya baskı malzemesinin sıcak bir yüzeye uygulanmasıdır. Sublimation baskı, özellikle poliüretan (PU) ve poliester (PE) gibi sıcak baskı uygun ürünlerde kullanılmaktadır. Sublimation baskı, baskı mürekkebinin sıcak bir yüzeyin üzerine uygulanmasıyla, baskı mürekkebinin sıvı halden gaz haline geçmesine neden olur. Bu süreç, sublimasyon adını alır.

Sublimation baskı, baskımızın uzun ömürlü, dayanıklı ve kaliteli bir baskı elde etmemizi sağlar. Baskı sırasında baskı mürekkebinin direkt dokuma baskı yollu uygulanmasıyla, baskı mürekkebi dokuma bütünü içine emdirilir. Bu, baskıyı çok daha dayanıklı ve daha kaliteli hale getirir. Sublimation baskı, baskımızın yüksek kaliteli ve uzun ömürlü olmasını sağlar. Sublimation baskı, baskımızın sürekli renkli ve parlak olmasını sağlar.

Sublimation baskı, çoğu baskı tekniğinden daha hızlı ve daha kolay bir yöntemdir. Sublimation baskıda, tasarım uygulanmadan önce, baskı yüzeyinin özel bir sıcaklıkda ısıtılması gerekir. Isıtılan yüzeye baskı mürekkebi uygulanır ve sıcaklık arttıkça, baskı mürekkebi sıvı halden gaz haline geçer. Sublimation baskı, baskı mürekkebinin direkt dokuma baskı yöntemi ile uygulanmasını sağlar. Sublimation baskı, baskımızın kalitesini arttırmak ve baskımızın parlak ve sürekli renkli olmasını sağlamak için kullanılır.

Sublimation baskı, zaman ve para tasarrufu sağlamak için ideal bir baskı tekniğidir. Sublimation baskı, baskı işlemi bittikten sonra ürünlerin yıkanmasına izin verir. Baskı işlemi sonrası, ürünlerin normal şartlarda yıkanabilmesi, baskının uzun ömürlü ve dayanıklı olmasını sağlar. Sublimation baskı, baskımızın yüksek kaliteli ve uzun ömürlü olmasını sağlar.

Anahtar Kelimeler: Sublimation baskı, sıcak baskı, poliüretan (PU), poliester (PE), tasarım, baskı mürekkebi, sıvı hale gaz hale, sürekli renkli, parlak, tasarruf, yıkanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir